Proton Ventures tekent regionaal groen waterstofconvenant

11 december 2017

Op 8 december tekenden 28 nationale en internationale private, publieke en semipublieke partijen, waaronder Proton Ventures, het allereerste regionale groene waterstofconvenant. De partijen zetten zich in om economische kansrijke projecten te onderzoeken en waar mogelijk te realiseren via een programmatische aanpak, zoals aanwendingsmogelijkheden van groene waterstof en ammoniak in de scheepvaart en landbouw.

Het regionale ‘groene’ waterstofconvenant is op initiatief van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee en op advies van Steven van Eijck tot stand gekomen.

Groen ammoniak

Samen met Yara, Siemens, Van Iperen en Van Peperstraten Groep gaat Proton Ventures een demonstratie fabriek van groene ammoniak op Goeree Overflakkee ontwikkelen, realiseren, exploiteren, monitoren en evalueren en inzetten als voorbeeld voor fabrieken met grotere schaal.

Lees meer over dit project op www.energy-island.nl

Lees het persbericht van gemeente Goeree Overflakkee op https://www.zuid-holland.nl/@19429/energy-island/